Koh sa mlekom Granice

Priprema:

Prvo uključiti rernu da se zagreje na 200 stepeni.

Razbiti jaja, pa odvojiti žumanca od belanaca. Belanca dobro umutiti mikserom, pa u čvrst sneg postepeno dodavati 8 kašika šećera. Mutiti i dalje mikserom, da se šećer dobro sjedini. Dodati žumanca i 9 kašika griza. Sad polako i pažljivo sve izmešati špatulom, pa sipati u podmazan pleh i brašnom posut pleh. Staviti u zagrejanu rernu i odmah smanjiti temperaturu na 180 st.

Koh je ispečen za oko 15 minuta.

Sveže mleko Granice za prelivanje skuvati dok se koh još peče, zajedno sa šećerom i 2 kesice vanil šećera.

Čim se ispeče, još vruć koh preliti vrelim mlekom Granice, ali polako ga zalivajući.

Posluživanje - Ostaviti da se dobro ohladi, tada je najlepši. Poslužiti sa malo voća, po želji...

 

Sastojci:

Za koh:

  • 8 jaja
  • 8 kašika šećera
  • 9 kašika pšeničnog griza

Za preliv:

  • 1 l mleka Granice
  • 2 vanil šećera
  • 4 kašike šećera