Koh sa mlekom Granice
Priprema:
Prvo uključiti rernu da se zagreje na 200 stepeni.
Razbiti jaja, pa odvojiti žumanca od belanaca. Belanca dobro umutiti mikserom, pa u čvrst sneg postepeno dodavati 8 kašika šećera. Mutiti i dalje mikserom, da se šećer dobro sjedini. Dodati žumanca i 9 kašika griza. Sad polako i pažljivo sve izmešati špatulom, pa sipati u podmazan pleh i brašnom posut pleh. Staviti u zagrejanu rernu i odmah smanjiti temperaturu na 180 st.
Koh je ispečen za oko 15 minuta.
Sveže mleko Granice za prelivanje skuvati dok se koh još peče, zajedno sa šećerom i 2 kesice vanil šećera.
Čim se ispeče, još vruć koh preliti vrelim mlekom Granice, ali polako ga zalivajući.
Posluživanje - Ostaviti da se dobro ohladi, tada je najlepši. Poslužiti sa malo voća, po želji...
Sastojci:
Za koh:
- 8 jaja
- 8 kašika šećera
- 9 kašika pšeničnog griza
Za preliv:
- 1 l mleka Granice
- 2 vanil šećera
- 4 kašike šećera