Palačinke sa krem sirom Granice i jagodama
Priprema:
- U činiji za mućenje umutiti mikserom jaje, so, šećer, vanilin šećer i ulje. Postepeno dodavati brašno, a potom mleko Granice i keselu vodu. Stalno mutiti i voditi računa da se ne naprave grudvice. Ispržiti palačinke.
- Krem sir Granice pomešati sa kiselom pavlakom Granice i šećerom. Jagode očistiti, oprati i iseckati.
- Palačinke filovati krem sirom i preko poređati iseckane jagode. Saviti palačinke na pola, pa još jednom na pola (kako bi se dobili trouglovi). Servirati na tanjiru, posute cimetom.
Sastojci:
Za palačinke:
- 200 ml mleka Granice
- 150 g brašna
- 1 jaje
- So
- 1 vanilin šećer
- 2 supene kašike ulja
- 2 supene kašike šećera
- 300 ml kisele vode
Fil:
- 150 g krem sira Granice
- 100 g kisele pavlake Granice
- 50 g šećera
- 200 g jagoda
- cimet za posipanje