Palačinke sa krem sirom Granice i jagodama

Priprema:

  1. U činiji za mućenje umutiti mikserom jaje, so, šećer, vanilin šećer i ulje. Postepeno dodavati brašno, a potom mleko Granice i keselu vodu. Stalno mutiti i voditi računa da se ne naprave grudvice. Ispržiti palačinke.
  2. Krem sir Granice pomešati sa kiselom pavlakom Granice i šećerom. Jagode očistiti, oprati i iseckati.
  3. Palačinke filovati krem sirom i preko poređati iseckane jagode. Saviti palačinke na pola, pa još jednom na pola (kako bi se dobili trouglovi). Servirati na tanjiru, posute cimetom.

 

Sastojci:

Za palačinke: 

  • 200 ml mleka Granice
  • 150 g brašna
  • 1 jaje
  • So
  • 1 vanilin šećer
  • 2 supene kašike ulja
  • 2 supene kašike šećera
  • 300 ml kisele vode

Fil:

  • 150 g krem sira Granice
  • 100 g kisele pavlake Granice
  • 50 g šećera
  • 200 g jagoda
  • cimet za posipanje