Pekarske kiflice sa kiselim mlekom Granice

Priprema:

Razmutiti kvasac u pola šolje toplog mleka Granice, dodajte po kašičicu brašna i šećera, a zatim ostavite da nadođe. Od brašna, nadošlog kvasca, jednog jajeta, margarina, mleka Granice, ulja, šećera i kiselog mleka Granice zamesite srednje meko testo. Ako je potrebno, dodajte još malo brašna i ostavite testo pola sata da odmara. Testo podelite na 36 loptica, pa svaku razvijte u obliku elipse i zavijte kiflicu. Ređajte kiflice u podmazan pleh, premažite umućenim jajetom i pospite semenkama po želji. Neka odmaraju još 10-15 minuta, pa pecite na 200 stepeni da kiflice lepo porumene. Sluzite uz kiselo mleko Granice.


Sastojci:

  • 2 dl kiselog mleka Granice
  • 1 kg mekog brašna
  • 25 g svežeg kvasca
  • 2 kašičice soli
  • 0,5 l mleka Granice
  • 200 g margarina
  • 0,5 dl ulja
  • 1 jaje
  • 3 kašike šećera
  • ZA PREMAZIVANJE 1 jaje
  • ZA POSIPANJE semenke